Σχολικές Στιγμές του 2023

χριστουγεννιάτικη γιορτή

Σεμπτέμβριος

Ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς!!

Στις 11 Σεπτεμβρίουτο Σχολείο άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά και περίμενε όλα μας τα παιδιά. Φίλοι παλιοί, νέοι συμμαθητές, τάξεις όμορφες, μαθήματα πολλά, δραστηριότητες, παιχνίδια ομαδικά και οι δάσκαλοι μας με χαμόγελα πλατιά, ξεκινούμε μαζί την καινούργια χρονιά! Κάθε αρχή της νέας σχολικής χρονιάς δίνουμε στα παιδιά μας πακέτα σχολικών δώρων με την ευχή να έχουν μια υπέροχη δημιουργική χρονιά!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Στο σχολείο μας σε συνεργασία με την Εταιρεία Web Student διεξήχθη σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.Η Εταιρεία Web Student δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 20 χρόνια με αντικείμενο την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών, φοιτητών αλλά και επαγγελματιών όλων των ηλικιών που για διαφόρους λόγους έχουν την ανάγκη συμβουλευτικής καθοδήγησης για το μέλλον τους.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ :

  • να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα
  • να εξασφαλίσει στους μαθητές έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τις σχολές και τα τμήματα που προσφέρονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια – Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές)
  • να παρουσιάσει στους μαθητές τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει κάθε τμήμα
  • να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να ιεραρχήσουν τις επιλογές τους ανάλογα με τις επιθυμίες τους και να θέσουν έναν συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο θα επιδιώξουν να επιτύχουν μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οκτώβριος

Εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης

 Στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η πραγμάτωση σχολικών εκδρομών που θα σταθούν ως αρωγός για το μαθητικό μας δυναμικό ώστε να προσεγγίσει με τρόπο δημιουργικό τη γνώση με στόχο την αφομοίωσή της και την καλλιέργεια της αγάπης προς αυτήν. Η επίσκεψη στο φυσικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης με τη σχολική τάξη αποτελεί πάντα μία μοναδική εμπειρία για τα παιδιά τα οποία μπορούν να ανακαλύψουν την ιστορική πορεία του έθνους μας και να συνειδητοποιήσουν την άρρηκτη σχέση που διέπει το παρόν με το παρελθόν.

Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μια ημέρα αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης, στα αθλητικά ιδεώδη και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.Μέσα από το παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες, μέσα από τη συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό, μέσα από τις προσωπικές επιλογές, τα ταλέντα και την προτίμηση των παιδιών στον τρόπο που θα εντάξουν την άθληση στην καθημερινότητά τους, μέσα από το σχολικό περιβάλλον, τα παιδιά μας ωφελούνται από την ευεργετική επίδραση του αθλητισμού στη ζωή τους. Το εκπαιδευτήριο μας οργάνωσε μία υπέροχη δράση στον αθλητικό χώρο του Ηφαίστου δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν μέσω των σπορ και των παιχνιδιών.

Από την Εορταστική Εκδήλωση του σχολείου μας προς τιμή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

 Μια ακόμα σελίδα δόξας και ηρωισμού γραφόταν από την αδούλωτη ελληνική ψυχή και λεβεντιά, στο πάνθεο της ιστορίας. Ανάλογη με αυτές που μόνον Έλληνες με το απαράμιλλο πατριωτικό τους φρόνημα και την απαρασάλευτη πίστη τους στις ιδέες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ,της ελευθερίας και της δημοκρατίας, μπορούν να γράφουν. Πλάι στα άλλα μεγάλα ιστορικά ορόσημα του έθνους. Στο χώμα του Μαραθώνα, τα νερά της Σαλαμίνας, τις Θερμοπύλες, το Μανιάκι και την Αλαμάνα. Στα παντοτινά ηθικοπνευματικά σύμβολα χρέους και τιμής προς την πατρίδα. Αυτό όμως είναι το πεπρωμένο της ένδοξης φυλής των Ελλήνων στην αχανή λεωφόρου του χρόνου.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Νοέμβριος

Εκδρομή στο Πάρκο Επιστήμης

 Η Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη γιορτάζεται στις 10 Νοεμβρίου, σε μια ημέρα αφιερωμένη στη σημαντικότητα του ρόλου της Επιστήμης στην Αειφόρο Ανάπτυξη αλλά και στην ενδυνάμωση των προοπτικών της Ειρήνης.Πρόκειται για μία γιορτή που έχει καθιερωθεί από την UNESCO, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το 1999. Για αυτό το λόγο το εκπαιδευτήριο μας προγραμμάτισε εκπαιδευτική εκδρομή για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου μας στο Πάρκο της Επιστήμης.

Εκπομπή “Στούντιο με Θέα”

Υποδεχτήκαμε στο εκπαιδευτήριο μας το συνεργείο του ΑΝΤ1 και μιλήσαμε ζωντανά στην εκπομπή Στούντιο με Θέα της Φαίης Μαυραγάνη! Με αφορμή τα γενέθλια του διευθυντή του εκπαιδευτηρίου μας μαθητές και καθηγητές οργάνωσαν με μοναδικό τρόπο μια έκπληξη προς τον διευθυντή τους, Δημήτρη Γρηγοριάδη. Το βίντεο προβλήθηκε στα social media και αγαπήθηκε πολύ αφού ξεπέρασε τις 400.000 θεάσεις.Μιλώντας με τη Φαίη Μαυραγάνη για το γεγονός αυτό, αναδείξαμε την καλή και όμορφη πλευρά της εκπαίδευσης.!!

Σας ευχαριστούμε..!

Εκδρομή στο Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου (Ελληνική κεραμική)

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας την Παρασκευή 10/11/2023 πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου (Ελληνική κεραμική) όπου είχαν την ευκαιρία να να έρθουν σε επαφή με τον πηλό και να φτιάξουν το δικό τους δημιούργημα..!!

Γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ΄χώρο του σχολείου μας η εορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των μαθητών για την ανάδειξη του 15μελούς συμβουλίου.Μέσα από τους εορτασμούς και την εκλογική διαδικασία οι μαθητές μαθαίνουν τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Στολίδια από πηλό

Γλυπτική από πηλό! Χριστουγεννιάτικα στολίδια από την Β’ Γυμνασίου στο μάθημα των καλλιτεχνικών!

στολίδια από πηλό
στολίδια από πηλό

Πειράματα Χημείας

Πείραμα κατασκευής κεριών μεχρήση παραφίνης από την Α΄ Γυμνασίου με τον καθηγητή Χημείας Λεωνίδα Κωστόπουλο.

Δεκέμβριος

Συναυλία στο Γκρατς της Αυστρίας

Ο καθηγητής μουσικής του σχολείου μας π. Ζαφείριος Κουτελιέρης και ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας Χρήστος Κουτελιέρης πραγματοποίησαν συναυλία στο Γκρατς της Αυστρίας με αφορμή την Επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του Αυστρο – Ελληνικού Συλλόγου του Γκρατς.
 
Την εκδήλωση προλόγισαν : Η Δήμαρχος του Γκρατς Fr. Elke Kahr, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γρατς Δρ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, η βοηθός καθηγητού του Παν. Του Γκρατς υπ. Δρ. ‘Ελλη Παπαζώη, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου καθηγητών του Πανεπιστημίου του Γκρατς Δρ. Klaus Lichem και ο πρόεδρος του συλλόγου Δρ. Κωνσταντίνος Ριζοβάλης.Το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσώπησε ο Δημ. Σύμβουλος Günter Riegel. Τέλος το Κοινοβούλιο εκπροσώπησε ο Βουλευτής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας Dr. Josef Smolle.

Θεατρική Παράσταση

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού μας εχθές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο θέατρο όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε μια εξαιρετική Xριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο ” Τα Χριστούγεννα του γερο-Σκρουντζ”.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή γεμάτη συναισθήματα, χρώματα και μυρωδιές! Γεμάτα αγάπη και χαρά! Απολαύσαμε τα μικρά και τα μεγάλα μας παιδιά σε θεατρικές παραστάσεις , χορό και τραγούδι. Μας έφεραν πιο κοντά, μας πρόσφεραν στιγμές συγκινητικές και μας μοίρασαν απέραντη αγάπη!
Τα εκπαιδευτήρια Υπατία σας εύχονται καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχία, αγάπη και όμορφες στιγμές!

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο